Samenwerken is wel / geen*) kinderspel
*) doorhalen wat niet van toepassing is

Onze jongste zoon is een maand geleden gestart op de middelbare school. Al in de eerste week werd er een groepsopdracht gegeven. Het groepje zat aan onze keukentafel en ik kon vanuit mijn werkkamer meeluisteren. Hoe pakken 4 brugklassers, die elkaar nog niet goed kennen, de opdracht aan? Wie neemt de leiding? Welke strategie wordt er gekozen?

Nadat iedereen zo ver was en zich had kunnen losrukken van hun mobiele telefoon, werden de taken verdeeld. “Waar ben jij goed in?” “Snap jij dat stuk?”. Vervolgens zat ieder braaf aan zijn eigen stukje te werken. Af en toe werd er wat bij elkaar gekeken, werden er tips gegeven en vervolgens weer verder gewerkt. Ik zat stilletjes te genieten van zo’n goed samenwerkend team!

Deze kerstvakantie belandde ik op een verloren moment op een pagina over Chinese astrologie. 2017 wordt het jaar van de haan. Hanen zijn scherpzinnig, georganiseerd, hebben hoge ambities en grote veerkracht. Ze kunnen echter ook verwaand en bazig zijn. Hanen hebben meer motivatie dan de andere dieren in de Chinese dierenriem, zijn hardwerkende multitalenten.
Hanen vind je in beroepen als politicus, restaurant eigenaar, kunstenaar, acteur, financieel adviseur, accountant, journalist, tandarts en chirurg.

Wat kan ik als coach met deze informatie? In een aantal lopende coachingstrajecten speelt de vraag ‘ik wil iets anders in mijn werk, maar waar liggen mijn kansen?’. Volgens deskundigen groeit dit jaar de vraag naar gespecialiseerde vakmensen: metselaars, timmermannen, hoveniers, ICT’ers, docenten, accountants. Maar wat als je daar nu net geen kennis en ervaring in hebt? Je laten leiden door de Chinese astrologie? Moet het roer helemaal om?

Onbewust doe je het waarschijnlijk vaker dan je denkt, nadenken over je manier van doen en handelen.

Met zelfreflectie krijg je inzicht in je manier van handelen en hoe je reageert in bepaalde situaties. Je wordt je bewust van wat je doet, waarom je het doet, waarom je het op deze manier doet en niet anders, wat je ermee wilt bereiken, en wat de gevolgen van je handelen zijn voor jezelf en anderen.

Wanneer je aan de slag gaat met zelfreflectie betrek je daar een aantal elementen bij. Stap voor stap helpen deze elementen je bij het analyseren van de situatie, je komt steeds in diepere lagen. In dit blog kijken we naar twee van deze elementen: jouw gedrag en welke overtuigingen zitten er achter je gedrag. Daarmee gaan we aan de slag.

Hoe krijg ik het voor elkaar?
Herken je dit: je wilt graag dat een collega je helpt in een lastig project. Uit eerdere ervaringen weet je dat ‘gewoon’ vragen bij deze collega niet werkt. Hoe krijg je voor elkaar dat deze collega je toch gaat helpen?
Of: in een vergadering wil je graag instemming krijgen op een van je voorstellen. Een vorige keer bereikte je door alleen met stevige argumenten te komen, niet het gewenste resultaat. Hoe dan wel?

Dit zijn zomaar 2 voorbeelden van kwesties die regelmatig bij mij op tafel worden gelegd. De coachee vraagt zich af, hoe hij iets voor elkaar kan krijgen, hoe hij meer invloed kan uitoefenen. (en voor ‘hij’ kun je natuurlijk ook ‘zij’ lezen).
Een van de eerste inzichten die ik een coachee meegeef, is: bereid jezelf goed voor. Stel jezelf een aantal vragen, analyseer eerst de situatie. Dit kun je doen door bijvoorbeeld deze vragen: