Teamcoaching & training

Het werken met teams is altijd maatwerk, wat heeft het team nodig? Door teams word ik gevraagd in één de drie rollen: teamcoach, teamtrainer of facilitator. Ik leg graag uit wat deze rollen inhouden.

In de rol van teamcoach ga ik samen met het team aan de slag met thema’s als samenwerking, (mis)communicatie, ongeschreven regels en groepsdruk.
Vragen waar ik graag mee aan de slag gaan, zijn bijvoorbeeld:

✓ Hoe kunnen we onze samenwerking versterken en (weer en meer) effectief en leuk maken?
✓ Hoe komen ieders expertises en talenten het beste tot hun recht?
✓ Hoe kunnen we onze communicatie verbeteren, meer open en transparant maken?
✓ Welke waarden vinden wij binnen het team belangrijk en hoe kunnen we die inzetten?
✓ Hoe vergroten we het vertrouwen in ons team?

Met de pet op van trainer kan het team verwachten dat ik mijn expertise(s) met hen deel. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een communicatietraining, het geven van feedback en beïnvloedingsvaardigheden.

Als facilitator word ik gevraagd om heidagen, heisessies en workshops te begeleiden. Agendabewaking, zorgen dat iedereen aan het woord komt en het bewaken van het teamproces zijn elementen die in deze rol belangrijk zijn.

In alle drie de rollen zet ik verschillende methoden en technieken in. Aansluiten bij de werk-werkelijkheid van het team is voor mij vanzelfsprekend, wat speelt er op de werkvloer?

Belangrijk: veiligheid en vertrouwen, aandacht en waardering voor ieders inbreng, expertises en talenten. En omdat leren ook leuk is, maak ik graag gebruik van gekke, gezellige en grappige opdrachten.

En soms heb ik tijdens een bijeenkomst alle drie de petten op. Om verwarring te voorkomen zal ik altijd benoemen welke pet ik op dat moment heb opgezet.